... säkra dina förmåner
Köksassistenter är riktiga hjältar i köket. De blandar ingredienser till en perfekt massa på nolltid, och som sedan kan bearbetas vidare. Du behöver inte använda din egen kraft, eftersom köksassistenten gör jobbet åt dig. För bröddeg, tårtmassa eller såser - maskinen för storslagna kulinariska upplevelser hjälper dig när du bakar eller lagar mat.
Det finns olika typer av köksassistenter som utvecklats för olika ändamål. Beroende på krav och preferenser kan du hitta den rätta modellen för dig.
Multifunktionella köksassistenter har många användningsområden och har hög prestanda. De har olika tillbehör och passar för att göra olika typer av degar och maträtter. Förutom omrörning kan köksassistenter även knåda, mosa och purea. Lägg bara alla ingredienser i skålen och tryck på startknappen - och på nolltid blir ingredienserna till en perfekt massa.
Om du främst vill göra degar med din köksassistent är en knådmaskin ett måste. Maskinen knådar surdeg, pajdeg och andra degar till perfektion för ett optimalt resultat. Knådmaskinen för bröddeg och mer klarar även av svårblandade ingredienser och ger en högkvalitativ massa. Detta sparar både muskelkraft och tid.
En elvisp kan användas flexibelt för att blanda kvarg, ägg, smör och mjöl. Den handhållna vispen är även bra för att vispa grädde. Om du ska blanda större mängder eller svårblandade ingredienser passar en kraftfull köksassistent bättre.
Hos köksassistenter med ett planetariskt omrörningssystem vrids vispen och degkroken inte bara runt sin egen axel, utan även längs skålens kanter. På så sätt skjuts massan alltid in mot mitten under omrörningen. Detta ger en jämn fördelning och effektiv bearbetning av ingredienserna.
För att hitta den rätta köksassistent bör du fundera på vilka krav du har för din maskin. Om du ofta gör pizza- eller bröddeg rekommenderas en kraftfull knådmaskin. För tårtälskare räcker en enkel elvisp. En multifunktionell köksassistent är perfekt för att hantera mängder av olika ingredienser. Tänk på köksassistentens prestanda och volym, så att den kan hantera även stora mängder och göra svårblandade ingredienser till en jämn massa.