... säkra dina förmåner
Finns god pasta bara på restaurangen? Nej – lika många varianter av dessa populära rätter kan tillagas hemma. För detta krävs rätt utrustning. Detta kan vara den elektriska pastamaskinen eller en pastamaskin som ska skötas för hand. Engagera dig mer i köket och skapa fantastiska pastarätter med hjälp av en högkvalitativ pastamaskin.
Att göra pastarätter på egen hand är kul. Om man har praktiska tillbehör blir arbetsmomenten lätta att utföra. Det finns olika maskiner att välja på. Innan du köper en pastamaskin bör du försöka ta reda på om en handmanövrerad eller en elektrisk maskin är rätt val för dig. Pastamaskinstyper: handmanövrerade apparater, eldrivna pastamaskiner eller helautomatiska pastamaskiner.
En handmanövrerad maskin är perfekt när du vill bearbeta en knådad pastadeg. Med hjälp av valsen kan du utan ansträngning veva ut en släta och jämn pastadeg. Det blir grunden för att framställa alla möjliga sorters pasta. Ett allmänt tips: om du förser degen med tillräckligt med mjöl innan du vevar ut den fastnar den inte på rullen – vilket också gör det lättare att städa upp efteråt. Den här maskintypen lämpar sig väl för fyllda typer av pasta.
Elektriska apparater blir ett klokt val när du vill tillaga större mängder pasta. Ska till exempel hela din familj och dina vänner njuta av pastarätterna – flera gånger i veckan? I det fallet kan det vara värt att investera i en elektrisk pastamaskin – även i de fall du planerar att laga mat till fester.
Så nu kan vi besvara frågan om vilken pastamaskin man ska köpa. Den bästa pastamaskinen är med största sannolikhet den maskin som passar just dina behov.
Vilka egenskaper har en högkvalitativ pastamaskin som gör att man enkelt kan göra pasta av färsk pastadeg? Ett hölje av förkromad stålplåt eller en variant av rostfritt stål är fördelaktigt. Stabila bordsklämmor eller klämfötter med stor spännvidd sörjer för att maskinen står säkert på bordet.
Pastamaskiner kan ha valsar av rostfritt stål och en vev av trä. Ett duplexfäste i två breddar är perfekt när man vill laga bandspaghetti så som fettuccine (6,5 mm) eller tagliatelle (2,0 mm). Justerbara degvalsar i olika tjocklekar sörjer för att degarken blir idealiskt jämna och släta. Veva fram hela degark som är perfekt när du vill göra cannelloni, lasagne, ravioli och annan fylld pasta. Rostfritt stål har inte bara en elegant design, det är också lätt att sköta.